maanantai 18. helmikuuta 2013

Party Animal

Niin se viikonloppu taas hurahti täpäkästi ohitse. Nyt rauhallisena maanantai-iltana on hyvä katsella taaksepäin tehtyjä koiruuksia. Luvassa lyhyt "elokuva" Let It Roll -tapahtumasta, kertomus lauantai-illasta ystävien kanssa sekä sunnuntain matkasta Plzenin (Pilsenin) kaupunkiin Pilsner Urquellin syntykaupunkiin.

Focus 

Perjantai-illan riemuksi (torstain tervetulojuhla oli jotenkin vähän pieni pettymys) suuntasimme Prahan pohjoispuolelle alueelle 7 kohti Let It Roll -festareita. Tämä koko tapahtumaan osallistuminen on  hyvä osoitus siitä kuinka kummallisesti asiat voivat järjestyä. Vielä Suomessa ollessani, noin viisi viikkoa sitten, eräs tyttö Yhdysvalloista kirjoitti vaihtareiden Facebook -ryhmään Sub Focuksen Praha -keikasta ja huusin silloin jo ryhmässä innoissani "I'm in!". Allysta ei kuitenkaan kuulunut tämän jälkeen mitään. Tapasin hänet kuitenkin sattumalta tiistaina orientaatioviikon tapahtumassa ja muistin nimestä heti keikan ja sovimme oikeasti lähtevämme paikan päälle.

Alue, kuten otaksuinkin, on karmivan näköistä teollisuusaluetta vailla ylimääräistä valoa ja hymyileviä ihmisiä. Löysimme ratikkapysäkin lähettyviltä mukavan pubin, jossa virkistimme itseämme ennen alueelle menoa. Meininki kolmen stagen ja kolmenkymmenen DJ:n bileissä oli jotakin seuraavista: häkellyttävä, mahtava, uskomaton, unohtumaton, ässä. Sub Focus teki vaikutuksen miksaustaidoillaan. Parhaimmillaan taisi pyöräyttää neljää biisiä samanaikaisesti.

No niin, antaa seuraavan "leffan" kertoa loput.




Huumaa

Edellisen blogipäivityksen mukaan lauantai-illan piti olla rauhallinen kämpillä, mutta eihän kaverin esittämää illalliskutsua voinut vastustaa. Ennen ruokailua kiertelin vähän kaupungilla itsekseni ja kiipesin muun muassa vanhan kaupungin kellotorniin kuvailemaan maisemia. 








Illan ja yön kuluessa hyvässä seurassa tulin tarkistaneeksi sähköpostit puhelimesta ja siellä odottikin iloinen yllätys: muistutus seuraavan päivän Plzenin matkasta. Olin sekoittanut tapahtuman erääseen toiseen, joka alkoi klo 15 ja reissuun olikin tarkoitus lähteä 8.45. Eikä keskustasta yöllä ihan niin vain kiidetä Hostivariin ja takaisin. Viivyimme siis kaverini kanssa keskustassa myöhään, jonka jälkeen pyörähdin kämpillä ja painelin samoilla silmillä takaisin keskustaan odottamaan muun retkikunnan saapumista ja junanlähtöä.

Plzen - Pilsnerin pesä

Yön valveillaolo alkoi painaa jaloissa viimeistään siinä vaiheessa, kun kiipesimme kaupungin katedraalin ja samalla koko Tsekin korkeimpaan torniin 102:n metrin korkeuteen yli 300 askelmaa. Suomessa niin kapeita puisia portaita ei varmasti saisi yleisö enää käyttää... Näkymät olisivat olleet varmasti paremmat ilman sankkaa sumua. 





Pilsnerin museo oli aika mitäänsanomaton ja lievähkö pettymys. Maittavan lounaan jälkeen (kanasalaatti), jatkoimme kaikkien odottamaan Pilsnerin panimoon. Se kompleksi on vaikuttava ja valtava! Ehdottomasti kokemisen arvoinen. Tsekkiläinen opas puhui täydellistä englantia ja oli muutenkin äärimmäisen taitava puhuja. Saimme hyvin seikkaperäisen selostuksen oluen historiasta ja panemisesta. Sekä tietysti maistiaisia! 


Näin se pakataan

Näin sitä säilötään




Ensimmäinen "koulupäivä"

Eilen maanantaina tosiaan alkoi opinnot englannin kielen kurssilla. Tavoitteena buustailla oman alan sanavarastoa sekä tietenkin omaa puhe- että kirjoitustaitoa. Ensimmäinen opettajan kohtaaminen oli vähintäänkin miellyttävä. Hän otti meidät Erasmus -opiskelijat vastaan hämmentävän lämpimästi esitellen meidät tsekkiläisille opiskelijoille. Meidät tunnetaan täällä nyt nimellä "summer people".

Kurssien valitseminen tuntuu olevan juuri niin hankalaa kuin olen lukenut aiemmin täällä vaihdossa olleiden raporteista. Saadessamme tunnukset ja oikeudet käyttää Kaarlen yliopiston "Korppia" ovat tsekkiläiset opiskelijat jo varanneet paikkansa kursseilta ja monet suosikeistani olivat jo täynnä. Ei auta kuin mennä koputtelemaan oveen ja katselemaan josko sinne yksi suomipoika mahtuisi sekaan. Muut kurssit, joille olen ilmoittautunut ovat huomenna alkava communication research (kuolen), New Media and convergence Culture, Central European Cinema (suosituksesta) ja Critical Perspectives to Terrorism (vähä arpomalla).

Täällä saa siis kaksi viikkoa katsella miltä valittu kurssi vaikuttaa ja mieltään voi vielä muuttaa. Toivon muutamalle suosikkikurssille aukeavan tilaa. Yksi ehdoton tavoitteeni on vielä tunkeutua futsal-kurssille, joka on tietenkin jo täynnä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti