tiistai 5. helmikuuta 2013

Alku

Matka kohti lentokenttää alkoi Suomessa vain parin tunnin unien jälkeen. Heti tähän kärkeen yksi vinkki reissuunlähtöä suunnitteleville. Sinulla on lentoja varatessa oikeastaan kaksi vaihtoehtoa. Ainakin mulla oli, koska en pystynyt elämäntilanteesta johtuen varaamaan lentoja kovinkaan aikaisin ja suorien Praha
-lentojen hinnat olivat kivunneet korkeiksi. Päädyin siis varaamaan mahdollisimman halvan, yhden välilaskun, lennon. Lähtökohtaisesti tässä oli vain yksi huono puoli: pitkä odotusaika Kööpenhaminassa ennen seuraavan lennon lähtöä.

Kööpenhamina heräämässä uuteen viikkoon

Eli ne vaihtoehdot ovat todennäköisesti ottaa halpa lento välilaskulla ja pitkällä odotuksella hyöstettynä tai suora lento hieman isommalla eurokasalla. Molemmissa on puolensa. Aluksi allekirjoittanutta korpesi ihan hullusti ajatus viettää kahdeksan tuntia Köpiksessa, mutta huoleni oli turha. Halvalla välilaskulennolla saa uskomattomasti kokemuksia! Itse ostin päivälipun julkisiin ja kuljin Tanskan pääkaupunkia ristiinrastiin muutamalla eurolla. Söin hyvää ruokaa ja viihdyin loistavassa kahvilassa. Kööpenhaminan lentokenttä on usein valittu Euroopan parhaaksi, joten ei sielläkään kovin kurjaa ollut. Suoran lennon etu on taas nopea pääsy kohdemaahan, jolloin perillä on enemmän aikaa ja virtaa paneutua paikalliseen elämään.

Norwegianilla matkustaessa kaikki meni upeasti. Mitä nyt jälkimmäinen laskeutuminen oli melko raju. Syvästä unesta herääminen koneen maahan tärähtämiseen ei taida olla mukavimpia tapoja herätä. Molemmat (!) laukkuni tulivat perille Prahaan asti koneen vaihdosta huolimatta. Merkittävää reitillä Helsinki - Kööpenhamina - Praha oli se, ettei minulta kysytty kertaakaan passia matkan aikana. Pääsin sujuvasti koneesta ja maasta toiseen näyttämällä vain paperista lentolippua.

Prahassa tarkoitukseni oli siis majoittua ensimmäinen viikko surffaten sohvilla. Minulla kävi loistava tuuri ja sanoin hostikseni Michellen, jolta löytyy hurjasti referenssejä aikaisemmista majoituksista, eikä hän turhaan ole saanut kehuja! Hän antoi minulle hyvät ohjeet kuinka päästä kämpille lentokentältä ja tuli itse vastaan bussipysäkille (,johon matkustin pummilla.) Kävimme syömässä ulkona ja tutustuimme. Beer number one oli hyvää, tietenkin.

Toisen päivän aloitin tapaamalla Michellen ystävän, joka on mahtava tyyppi! Loistavalla huumorintajulla varustettu rento kaveri. Lupasi jopa lähteä autolla viemään minut keskustaan, mutta halusin mennä itse julkisilla ja opetella käyttämään raitiovaunu ja metroliikennettä uudessa kaupungissa. Sain couch surfing hostiltani hänen kotinsa avaimen lähtiessäni liikenteeseen. Uskomattoman hieno luotto heti!

Ostin lounaani lähikaupasta. Esimerkki Prahan hinnoista: Iso pizza slice, paistettu kanankoipi, 0,5l limsaa ja 0,5l  vesipullo yhteensä 2,5€. En valita. Pikaisen keskustakierroksen jälkeen kävimme Michellen kanssa yhdessä kaupassa ja teimme ruokaa. Jakub oli edelleen kylässä, joten söimme kolmestaan.


Matka olisi voinut alkaa huonomminkin. Etenkin kun kaikki on mennyt nappiin. Huomenna paremmilla voimilla jokin toinen kaupunginosa haltuun!

Kylläpäs pääsi lähelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti