sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Paluu häämöttää

Kulunut viikko Prahassa on ollut uskomaton. Kelit ovat todellakin hellineet. Päivisin on mittarilukema lähennellyt 30 astetta ja kahtena yönä olen päässyt ihailemaan voimakkaita ukkosmyrskyjä ikkunoista. Parasta oli kuitenkin pikkuveljen vierailu mestoilla. Aivan huikeaa toimintaa seitsemän päivää vallattoman viikarin kanssa.

Teemme hänen kanssaan oman raporttime reissusta myöhemmin, mutta kerrottakoon jo missioinamme olleen kaupungin sekä parhaan hampurilaisen että oluen löytäminen. Hampurilainen löytyi viidennellä ruokailukerralla ja oli äärimmäisen herkullinen! Erilaisia oluita maistoimme yli neljääkymmentä viikon aikana. Monissa pubeissa on täällä mahdollisuus saada 0,1l kokoisia maistiaisia, jolloin useiden maistelu, varsinkaan jaettuna kokemuksena, ei käy liikaa terveyden päälle.

Opinnot lähestyvät loppusuoraa. Ihan omaa saamattomuutta on venynyt. Viimeisestä tentistä on kulunut jo kuukausi, mutta yksi essee on vielä palauttamatta. Deadlineen on viikko aikaa, eiköhän sekin tuosta hoidu. Olen läpäissyt kaikki muut kurssit. Tentit olivat kohtalaisen vaikeita, muttei mitenkään ylitsepääsemättömiä. Arvosanataulukossa on kaksi 2:sta ja yksi 1. Täällä asteikko menee 1-5 ykkösen ollessa paras. Yhdestä kurssista jäi käteen pelkkä suoritusmerkintä ja viimeisestä on haussa vähintään 2, sillä tentti meni lupaavasti.

Kesänviettoon täällä on kuulunut vierailu paikallisessa maauimalassa, auringonottoa mahtavissa puistoissa, saliharjoittelua sekä matkailua. Reissun aikana on tullut nyt nähtyä Kutná Hora, Liberec, Brno ja Cesky Krumlov tämän maan rajojen sisällä sekä Wien, Bratislava ja Pruzina naapurimaissa. Ainoa todella iso harmitus jäi vaivaamaan Saksanreissujen kaaduttua. Onneksi sinne pääsee näppärästi Suomesta milloin tahansa.

Koti-ikävä on päässyt ajoittain kalvamaan mieltä, mutta pääsääntöisesti fiilis on ollut todella hyvä koko ajan! Läheisten vierailut Prahaan ja yhteydenpidon helppous Facebookilla ja Skypellä ovat helpottaneet.

Viimeisellä viikolla odotettavissa vielä läheisen ystävän kyläily, joten varmasti tulee huikea lopetus reissulle. Nyt vielä viimeinen essee pois alta. Siis nyt!

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti