torstai 7. maaliskuuta 2013

Modestep, sakot ja uusi elämä

Täällä taas!

Tai no, missään välissä mihinkään lähtenytkään. Mutta aika uusien kuulumisien!
Edellisestä turinoinnista on jo vierähtänyt tovi.
Välillä on hankalaa löytää kirjoittamiselle aikaa ja sopiva lovi.
Asiat kyllä pyörivät vinhasti päässä, tahtoisivat ulos paperille.
Onneksi tänne alkaa tulla kevät, ei ole kadut enää jäässä.
Pääsen ulos lenkille, nauttimaan auringosta, uimaan ja kuntosalille.

Eilen oli tosiaan lämpöasteita +13 eikä lunta näy enää missään. Ensi viikolla tosin taitaa painua taas nollan tietämille. Onneksi maaliskuun lopussa on jo lämmintä.

Kävimme siis italialaisen ystäväni Simonen kanssa katsomassa Modestepin live -vedon Roxy nimisessä yökerhossa täällä Prahassa. Tunnelma ja musiikki olivat aivan uskomattomia. Kuvailin tapani mukaan muutamia pätkiä keikalta ja koostin pienen "minielokuvan" matkamuistoksi.



Sakot

Konsertin jälkeen kävimme vielä viereissä kuppilassa haistelemassa tunnelmaa ennen kotiinlähtöä. Ulkona  Simone kysyi tulta tupakkaansa. Tiesin, ettei hänellä ole sytkäriä mukana, joten mukavana kaverina otin pubista mukaan tulitikut ennen poistumista. Sytytin hänen tupakkansa. Itse en siis vieläkään polta. Halusin vain olla hyvä kaveri italianolle.

Jäljelle jäi muutama tulitikku ja sytytin nekin palamaan. Liekki on kaunis (pyromaani?) Pudotin palavat tikut kadulle. Niin kuin kaikki tekevät sytytettyään tupakan. Poliisiauto pysähtyi kohdallemme ja kaksi herraa täydessä varustuksessa kiirehti luoksemme. Syyttivät tuhopolton yrityksestä. Olin kuulemma yrittänyt polttaa rakennuksen takanamme. Parilla tulitikulla pudottamalla ne kivetykselle? Minähän en tuollaisia syytöksiä niele. Sakko olisi kuulemma 1200 kruunua. Minähän en tuollaisia summia niele.

Alkoi valitus. Sanoin, etten todellakaan aio maksaa. Poliisi oli ymmärtäväinen. Hän pyysi minua nousemaan autoon. "Let's go the immigration police station to solve this. Please step into the car!"
Alkoi neuvottelu. Minähän en tuollaiseen poliisiautoon nouse. Sanoin voivani maksaa 1000 kruunua. Summa miellytti sinistä herraa. Hän jopa hymyili. Menimme automaatille. Maksoin. Kysyin: "Are you serious? You think I tried to burn that building?"

Hän ei ollut enää varma. Sanoi vain tekevänsä työtään ja että yritän kenties  vain valehdella välttääkseni sakot. Hän kysyi myös mitä poliisi Suomessa tekisi, jos hän olisi ollut minun asemassani Suomessa. Vastasin: "Nothing. Or maybe they would ask you to pick up matches and then say have a nice night."

Poliisi meni autolle. Ennen astumistaan sisään hän lausui kuolemattomat sanat:
"Well, this is Czech Republic, welcome to Prague!".
No, kiitosta vaan.

Carnival Party


Perjantaina oli edessä vielä toiset huikeat juhlat. Sasazun (iso clubi Prahassa) naamiaiset. Juhlat olivat upeat. Olin tapani mukaan hyvin varustautunut.





Uusi elämä

Tämä viikko oli erilainen kuin aiemmat neljä tähän mennessä Prahassa. Tiedossa ei ollut yhtään juhlia ennen maanantaita ja viikkoonkin lähdettiin virkeänä sunnuntain jalkapallopelailun jälkeen. Opintojen alkaminen tuo selkeyttä ja rytmiä elämään vaihto-opintojen aikana. Ensimmäisten viikkojen tarkoitus olikin tutustuttaa meitä vaihtareita toisiimme ties millaisten kissanristiäisten kanssa. Silti monet katsovat edelleen kieroon kieltäytyessäni maanantaibileistä tai tiistai-iltakaljoista.

Täällä pyörivät kurssit vaativat vähän ponnisteluja, joten aikaa opinnoillekin täytyy löytyä. Valitsin kurssini siten, että luentoja on vain maanantaista keskiviikkoon. It's all about being smart ;)

Nyt voin käydä reissuilla, jopa ennen opintojen päättymistä! Bratislava, Wien, Ostrava, Olomouc, Brno, Budapest... Nämä kaikki kutsuvat kevään aikana. Ehkä jopa Pariisi, johon sain kutsun ystävältäni. Kenties kesäkuussa opintojen päätyttyä on tiedossa mahtimegamatka Saksaan. Dressden, München, Köln, Frankfurt, Berliini.

Italia ja Rooma kaipaavat ehkä myös huomionosoitukseni tänä kesänä ennen paluuta Suomeen.

Ravintolassa

Tähän loppuun vielä ihan pakko hehkuttaa tästä hintatasosta. Okei, otetaan tähän paikkaan pieni mielikuvaharjoitus. Askel askeleelta:

1. Haluat mennä syömään ravintolaan. Kuvittele mielessäsi suosikkipaikkasi ja tunne suussasi suosikkiannoksesi maku.
2. Menet ravintolaan ja otat ruokalistan käteen. Ennen tilausta tarkistat vielä rahatilanteesi, ettei loppuiltaa tarvitse viettää tiskaamassa astioita.
3. Lompakossasi on vain 10€:n seteli. Mitä tilaat?

10€ vastaa täällä noin 250 kruunua. Tuolla rahalla saa syötyä kolmen ruokalajin maittavan illallisen ja juotua oluttua tai viiniä päälle.

Toinen harjoitus voisi olla tällainen:

1. Haluat mennä pubiin juomaan olutta. Kuvittele mielessäsi suosikkipaikkasi ja tunne suussasi suosikkijuomasi maku.
2. Menet pubiin ja ennen kuin tilaat oluen tarkistat rahatilanteesi. Montas sitä pystyykään ottamaan?
3. Lompakossa on vain 5€:n seteli. Mitä tilaat? (Karhu, pullosta).

5€ vastaa siis 125 kruunua ja sillä pystyy nauttimaan täällä 5-7 isoa tuoppia paikasta ja oluesta riippuen.

Tervetuloa Prahaan! :)

Kevättä! :)

Iltarusko
Lenkille jaksaa lähteä välillä
Ruoka majoituksen ravintolassa, 1,60€

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti